Case Study 13 – The Robert Burns Museum

Add to Scrapbook
1393613936

Project Name: The Robert Burns Birthplace Museum

Building Type: Public

Location: Alloway, Ayrshire

Architect: Simpson and Brown Architects

Project: The building has elegant curving and interlocking sedum covered roofs, supported by a green Douglas fir frame and timber panels. This will shelter a large exhibition space celebrating the life and works of the national bard, and a public space opening up to the mature garden.

Materials Featured: Douglas Fir, Scottish Larch treated with linseed oil, European Redwood.

Download: 13_Robert Burns Museum

Case Study 36 – Brockloch Bothy

This off-grid modular holiday home features a Cross Laminated Timber structure kept cosy with Sheep’s Wool insulation.

Case Study 35 – Cultybraggan Hut One

Originally conceived as a temporary building, this WW2 Nissen hut has been secured for another generation using innovative construction materials.

Scroll to top